Ga op een rondreis in Portugal. U overnacht in karakteristieke pousada’s en hotels, met ruime kamers voorzien van alle mogelijke comfort. De ligging en de historische gebouwen maken een verblijf in de pousada’s bijzonder. U volgt de oostelijke grensstreek langs de kurkeiken en historische steden van de Alentejo. Vervolgens gaat u door de regio Centro naar het granietmassief van de Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro, om te eindigen in Porto.

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven van Lissabon haalt u uw huurauto op en rijdt u via de lange brug over de rivier de Taag naar de provincie Alentejo. Na twee uur rijden bereikt u de Serra d’Ossa. Serra d’Ossa is een prachtig plek met vele schitterende dorpjes en stadjes.  De komende dagen verlijft u in Convento São Paulo.

 

Dag 2:

Na een uitgebreid ontbijt, start u met uw eerste wandeling vanuit de accommodatie. U wandelt door Serra d’Ossa, een prachtig gebied dat afgewisseld wordt met kurkeiken en steeneiken. Wandeling: 5,5 km, 150 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

In de middag heeft u de mogelijkhei om tijd om te besteden aan cultuur en historie. U rijdt vijftig kilometer naar Évora. Deze stad biedt een grote verzameling aan cultuurschatten, die middels een stadswandeling allemaal bezichtigd kunnen worden. Binnen de stadsmuren leiden de smalle en kronkelende straatjes naar deze prachtige bouwwerken. U heeft de hele middag de tijd om alle prachtige historische overblijfselen te ontdekken.

Dag 3:

’s Middags rijdt u naar het stadje Estremoz (circa 20 kilometer).

Vanaf het levendige stadsplein wandelt u door een 14-eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13-eeuwse donjon het meest in het oog springt. Hier zijn de Capela en de Rainha Santa Isabel te vinden.

Na uw bezoek aan Estremoz rijd u verder naar het plaatsje Crato.

Dag 4:

Na het ontbijt rijdt u naar de Serra de São Mamede. Dit plaatsje ligt vlakbij de grens met Spanje (ca. 50 km).  Bovenop een steile rotsrichel ligt het prachtige dorpje Marvão. Vanuit het plaatsje Portagem wandelt u omhoog naar dit adelaarsnest. Nadat u van het indrukwekkende uitzicht hebt genoten daalt u via Fonte Souto.U wandel terug naar de brug en de toltoren van Portagem. Wandeling: 8 km, 350m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Dag 5:

Dan neemt u afscheid van de Alentejo volgt een ruim 2,5 uur lange rit naar het noorden, naar het hoogste gebergte van het land: het Sterrengebergte ofwel de Serra da Estrela. Bovenop de hoofdkam van deze bergrug ligt de pousada waar u de komende dagen verblijft. Vandaag nhnbfbn Vandaag rijd u naar Manteigas (circa 30 kilometer). Hier bent u in het hart van het natuurpark Serra de Estrela. Wandeling: 13 km, 400 m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

Indien u vandaag liever niet wilt wandelen, heeft u ook de mogelijkheid om een bezoekje aan Belmonte en/of Sortelha te brengen. Deze historische stadjes zijn zeker een bezoekje waard! Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een extra dag bij te boeken en zowel de steden te bezichtigen als ook een wandeling te maken.

Dag 6:

Vandaag gaat u de Serra de Estrela verkennen. U gaat een wandeling van 70 km naar het  dorp Linhares maken. Wandeling: 5 km, 200 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

Vervolgens kunt u naar het het bergdorpje Folgosinho rijden. Na het verkennen van dit dorpje rijd u door naar het kasteel van Penedone. Deze tocht brengt u uiteindelijk bij het plaatsje Pinhao.

Dag 7:

Vanuit Pinhao gaat u een rondwandeling maken over Portlanderijen. U passeert een paar schitterend gelegen, witte wijnhuizen, de zogenaamde quinta’s. Na de wandeling kunt u een het dorp bezoeken. De dag eindigt met een leuke rit terug naar uw hotel. Wandeling: 12 km, 500 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Dag 8:

Uw wandeling begint in Agarez en eindigt in het natuurpark Alvao.. U wandelt door het natuurpark van de Alvao. Wandeling: 10 km, 450 m stijgen en dalen, 4 uur.

Dag 9:

Na het ontbijt rijdt u naar de havenstad Porto (duur 1,5 tot 2 uur) of naar Lissabon (4 uur).

Prijzen:

   
   
   
   
   
   

€ 2000 eenpersoonskamer, alleenreizend

€ 650 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

€ 600 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

€ 700 tweepersoonskamer/extra bed