Verken het prachtige Toscane-Val d’Orcia middels een fietstocht! Fietsend over glooiende wegen en hoge heuvelruggen met spectaculaire vergezichten gaat u het prachtige Toscane verkennen. U overnacht in Buonconvento en Pienza.

Dag 1:

U komt aan in Buonconvento. Als u nog voldoende tijd heeft kunt u uw eerste fietstocht maken. Het fietsen naar het centrum van Buonconvento is niet ver. Neem de tijd om door het labyrint van de smalle straatjes te wandelen die nog steeds worden beschermd door de 700 jaar oude stadsmuren.

Dag 2:

Op deze dag gaat u een rondrit maken van 30,5 km.  U moet zeker de tijd nemen om Buonconvento te verkennen als u hier op dag 1 nog geen tijd voor hebt gehad. Na Buonconvento fietst u verder richting het dorpje Murlo. In dit dorp vind u een indrukwekkend paleis en een interessant museum. U  fietst door prachtige natuur en in de lucht hangt de zoete geur van bloemen. Via een rollend heuvellandschap fietst u terug naar Buonconvento en Pieve a Salti.

Dag 3:

Op deze dag begint u weer met een heerlijke fietstocht naarr Buonconvento.

Niet lang na de stad opent het landschap zich voor u en heeft u uitzicht op Montalcino, met de Monte Amiata-vulkaan op de achtergrond. Vanaf hier fietst u verder over ‘witte wegen’ en rustige asfaltwegen door het prachtige glooiende landschap. Dit dunbevolkte gebied met slechts enkele nederzettingen is rijk aan uitgestrekte bossen, waar herten en vossen leven.

Dag 4:

Na een steile klim fietst u door de hoge heuvels van Crete. Tijdens deze fietstocht fietst u langs dikke olijfbomen en dikke cypressen. In het bos fietst u langs het bijzondere klooster van Monte Oliveto Maggiore. U kunt een bezoek brengen aan dit klooster. Na het dorpje Chiusure fietst u weer door een landschap van open boerenland en rollende heuvels naar de sfeervolle dorpjes Montisi en Castelmuzio. U vervolgt uw weg en gaat op weg naar Pienza. Pienze wordt uw verblijfplaats voor de komende dagen. Neem de tijd om de schitterende Renaissance-architectuur in deze plaats te ontdekken.

Dag 5:

Vandaag gaat u een korte rondrit langs Bagno Vignoni maken. Bagno Vignoni is een prachtige plaats met oude Romeinse Baden. De plaats is ook beroemd om zijn graanmolens. Op weg naar deze stad kunt u genieten van het prachtige landschap.

Dag 6:

Vanuit Pienza neemt u de route richting Monticchiello. Het uitzicht op de Val d’Orcia en Montalcino is adembenemend. Montichiello is een uitstekende plaats voor een pauze. U vervolgt uw weg over een lichtglooiend plateau dat de Val d’Orcia van de Val de Chiana scheidt. Montepulciano is tevens bekend om de tempel van San Biagio. Op de terug weg naar Pienza fietst u langs olijfbomen, wijnranken, walnoot- en vijgenbomen en mediterrane bossen.

 

 

Dag 7:

Op weg naar San Quirico neemt u dezelfde route als naar Bagno Vignoni. Het versterkte stadje San Quirico is één van de minst bekende, maar best bewaarde historische centra in de provincie Siena. In de hoofdstraat vind u een aantal goed bewaarde middeleeuwse huizen. De Horti Leonini in San Quirico is een prachtig voorbeeld van een Italiaanse tuin. Na de oude middeleeuwse hoofdweg komt u over een oude boogbrug en daalt u via de Via Cassia af naar de Tuoma. Na een korte klim wordt het landschap weer open met uitzicht rondom. U passeert landerijen met strobalen en wuivende maisvelden.

 

Dag 8:

Na het ontbijt eindigt uw tour.

 

Prijzen 2017 Prijzen P.P.
7 nachten o.b.v. Logies ontbijt 750,-
Toeslag eenpersoonskamer

 

 

200,-
Deluxe Tour: 7 nachten o.b.v. Logies Ontbijt

 

950,-
Toeslag eenpersoonskamer Deluxe Tour

 

450,-
Huurfiets 99,-
Elektrische fiets

 

 

170,-