8-daagse fietstocht in het prachtige Toscane-Val d’Orcia – Italië

Verken het prachtige Toscane-Val d’Orcia middels een fietstocht! Fietsend over glooiende wegen en hoge heuvelruggen met spectaculaire vergezichten gaat u het prachtige Toscane verkennen. U overnacht in Buonconvento en Pienza.

Dag 1:

U komt aan in Buonconvento. Als u nog voldoende tijd heeft kunt u uw eerste fietstocht maken. Het fietsen naar het centrum van Buonconvento is niet ver. Neem de tijd om door het labyrint van de smalle straatjes te wandelen die nog steeds worden beschermd door de 700 jaar oude stadsmuren.

Dag 2:

Op deze dag gaat u een rondrit maken van 30,5 km.  U moet zeker de tijd nemen om Buonconvento te verkennen als u hier op dag 1 nog geen tijd voor hebt gehad. Na Buonconvento fietst u verder richting het dorpje Murlo. In dit dorp vind u een indrukwekkend paleis en een interessant museum. U  fietst door prachtige natuur en in de lucht hangt de zoete geur van bloemen. Via een rollend heuvellandschap fietst u terug naar Buonconvento en Pieve a Salti.

Dag 3:

Op deze dag begint u weer met een heerlijke fietstocht naarr Buonconvento.

Niet lang na de stad opent het landschap zich voor u en heeft u uitzicht op Montalcino, met de Monte Amiata-vulkaan op de achtergrond. Vanaf hier fietst u verder over 'witte wegen' en rustige asfaltwegen door het prachtige glooiende landschap. Dit dunbevolkte gebied met slechts enkele nederzettingen is rijk aan uitgestrekte bossen, waar herten en vossen leven.

Dag 4:

Na een steile klim fietst u door de hoge heuvels van Crete. Tijdens deze fietstocht fietst u langs dikke olijfbomen en dikke cypressen. In het bos fietst u langs het bijzondere klooster van Monte Oliveto Maggiore. U kunt een bezoek brengen aan dit klooster. Na het dorpje Chiusure fietst u weer door een landschap van open boerenland en rollende heuvels naar de sfeervolle dorpjes Montisi en Castelmuzio. U vervolgt uw weg en gaat op weg naar Pienza. Pienze wordt uw verblijfplaats voor de komende dagen. Neem de tijd om de schitterende Renaissance-architectuur in deze plaats te ontdekken.

Dag 5:

Vandaag gaat u een korte rondrit langs Bagno Vignoni maken. Bagno Vignoni is een prachtige plaats met oude Romeinse Baden. De plaats is ook beroemd om zijn graanmolens. Op weg naar deze stad kunt u genieten van het prachtige landschap.

Dag 6:

Vanuit Pienza neemt u de route richting Monticchiello. Het uitzicht op de Val d'Orcia en Montalcino is adembenemend. Montichiello is een uitstekende plaats voor een pauze. U vervolgt uw weg over een lichtglooiend plateau dat de Val d'Orcia van de Val de Chiana scheidt. Montepulciano is tevens bekend om de tempel van San Biagio. Op de terug weg naar Pienza fietst u langs olijfbomen, wijnranken, walnoot- en vijgenbomen en mediterrane bossen.

 

 

Dag 7:

Op weg naar San Quirico neemt u dezelfde route als naar Bagno Vignoni. Het versterkte stadje San Quirico is één van de minst bekende, maar best bewaarde historische centra in de provincie Siena. In de hoofdstraat vind u een aantal goed bewaarde middeleeuwse huizen. De Horti Leonini in San Quirico is een prachtig voorbeeld van een Italiaanse tuin. Na de oude middeleeuwse hoofdweg komt u over een oude boogbrug en daalt u via de Via Cassia af naar de Tuoma. Na een korte klim wordt het landschap weer open met uitzicht rondom. U passeert landerijen met strobalen en wuivende maisvelden.

 

Dag 8:

Na het ontbijt eindigt uw tour.

 

Prijzen 2017

Prijzen P.P.

7 nachten o.b.v. Logies ontbijt          

750,-

Toeslag eenpersoonskamer             

 

 

200,-

Deluxe Tour: 7 nachten o.b.v. Logies Ontbijt    

 

950,-

Toeslag eenpersoonskamer Deluxe Tour      

 

450,-

Huurfiets                                                     

99,-

Elektrische fiets                               

 

 

170,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portugal - Alentejo en Centro, 9 dagen

Ga op een rondreis in Portugal. U overnacht in karakteristieke pousada's en hotels, met ruime kamers voorzien van alle mogelijke comfort. De ligging en de historische gebouwen maken een verblijf in de pousada's bijzonder. U volgt de oostelijke grensstreek langs de kurkeiken en historische steden van de Alentejo. Vervolgens gaat u door de regio Centro naar het granietmassief van de Serra da Estrela en de wijnhellingen van de Douro, om te eindigen in Porto.

Dag 1:

Na aankomst op de luchthaven van Lissabon haalt u uw huurauto op en rijdt u via de lange brug over de rivier de Taag naar de provincie Alentejo. Na twee uur rijden bereikt u de Serra d’Ossa. Serra d’Ossa is een prachtig plek met vele schitterende dorpjes en stadjes.  De komende dagen verlijft u in Convento São Paulo.

 

Dag 2:

Na een uitgebreid ontbijt, start u met uw eerste wandeling vanuit de accommodatie. U wandelt door Serra d'Ossa, een prachtig gebied dat afgewisseld wordt met kurkeiken en steeneiken. Wandeling: 5,5 km, 150 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

In de middag heeft u de mogelijkhei om tijd om te besteden aan cultuur en historie. U rijdt vijftig kilometer naar Évora. Deze stad biedt een grote verzameling aan cultuurschatten, die middels een stadswandeling allemaal bezichtigd kunnen worden. Binnen de stadsmuren leiden de smalle en kronkelende straatjes naar deze prachtige bouwwerken. U heeft de hele middag de tijd om alle prachtige historische overblijfselen te ontdekken.

Dag 3:

’s Middags rijdt u naar het stadje Estremoz (circa 20 kilometer).

Vanaf het levendige stadsplein wandelt u door een 14-eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13-eeuwse donjon het meest in het oog springt. Hier zijn de Capela en de Rainha Santa Isabel te vinden.

Na uw bezoek aan Estremoz rijd u verder naar het plaatsje Crato. 

Dag 4:

Na het ontbijt rijdt u naar de Serra de São Mamede. Dit plaatsje ligt vlakbij de grens met Spanje (ca. 50 km).  Bovenop een steile rotsrichel ligt het prachtige dorpje Marvão. Vanuit het plaatsje Portagem wandelt u omhoog naar dit adelaarsnest. Nadat u van het indrukwekkende uitzicht hebt genoten daalt u via Fonte Souto.U wandel terug naar de brug en de toltoren van Portagem. Wandeling: 8 km, 350m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Dag 5:

Dan neemt u afscheid van de Alentejo volgt een ruim 2,5 uur lange rit naar het noorden, naar het hoogste gebergte van het land: het Sterrengebergte ofwel de Serra da Estrela. Bovenop de hoofdkam van deze bergrug ligt de pousada waar u de komende dagen verblijft. Vandaag nhnbfbn Vandaag rijd u naar Manteigas (circa 30 kilometer). Hier bent u in het hart van het natuurpark Serra de Estrela. Wandeling: 13 km, 400 m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

Indien u vandaag liever niet wilt wandelen, heeft u ook de mogelijkheid om een bezoekje aan Belmonte en/of Sortelha te brengen. Deze historische stadjes zijn zeker een bezoekje waard! Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een extra dag bij te boeken en zowel de steden te bezichtigen als ook een wandeling te maken.

Dag 6:

Vandaag gaat u de Serra de Estrela verkennen. U gaat een wandeling van 70 km naar het  dorp Linhares maken. Wandeling: 5 km, 200 m stijgen en dalen, 1,5 uur.

Vervolgens kunt u naar het het bergdorpje Folgosinho rijden. Na het verkennen van dit dorpje rijd u door naar het kasteel van Penedone. Deze tocht brengt u uiteindelijk bij het plaatsje Pinhao.

Dag 7:

Vanuit Pinhao gaat u een rondwandeling maken over Portlanderijen. U passeert een paar schitterend gelegen, witte wijnhuizen, de zogenaamde quinta’s. Na de wandeling kunt u een het dorp bezoeken. De dag eindigt met een leuke rit terug naar uw hotel. Wandeling: 12 km, 500 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Dag 8:

Uw wandeling begint in Agarez en eindigt in het natuurpark Alvao.. U wandelt door het natuurpark van de Alvao. Wandeling: 10 km, 450 m stijgen en dalen, 4 uur.

Dag 9:

Na het ontbijt rijdt u naar de havenstad Porto (duur 1,5 tot 2 uur) of naar Lissabon (4 uur).

Prijzen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

€ 2000 eenpersoonskamer, alleenreizend

€ 650 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)

€ 600 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

€ 700 tweepersoonskamer/extra bed

Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk bij onze wandeltochten in Canada of de VS.