Een 7-daagse wandeltocht in de Nationale parken van de Canadese Rocky Mountains.

Tijdens deze tour ervaart u de meest opvallende plekken in deze prachtige landschap niet alleen vanuit het raam van een auto, maar u gaat zelf op pad in de prachtige parken van Canada. Tijdens deze tour bent u vooral op pad met begeleiding van een gids. Deze gids kent de beste routes, activiteiten en speciale plaatsen voor elk seizoen. U vliegt van Schiphol naar het vliegveld van Calgary. Hier word u opgehaald en gebracht naar Banff.

Tour details

Dag 1: Aankomst in Calgary

U wordt van het vliegveld opgehaald en naar het stadje Banff gebracht. Na u w aankomst in Banff wordt er voor u een ontmoeting met uw gids geregeld. Voor de komende twee dagen gaat u kamperen in de bossen van het Banff National Park. Na aankomst in het park gaat u uw eerste wandeling langs de oevers van Minnewankel Lake maken. (Wandeltijd 2-3 uur)

Dag 2: Banff National Park

Op dag twee gaat u samen met de medereizigers wandelen in het Banff National Park. In dit park gaat u de alpenweiden verkennen. Na deze wandeling kunt u gaan ontspannen in het warme zwembad. Als u nog fit genoeg bent kunt u ook rondneuzen in de winkels en boetieks van het stadje Banff.

Dag 3: Yoho National Park / Lake Louise

U gaat samen met de medereizigers 2 dagenlang kapmeren in het bergdorp van Lake Louise. Hierdoor krijgt u de tijd om het Yoho National Park, Lake Louise en de omgeving te verkennen. Het Yoho National Park is een prachtig park dat bekend staat om haar helderblauwe gletsjermeren en de hoge watervallen. Tijdens deze wandeling krijgt u de kans om deze hoogtepunten van het park te spotten. Ook komen veel dieren voor, zoals grizzlyberen, herten, elanden, berggeiten en 180 verschillende vogelsoorten.

Dag 4: Yoho National Park / Lake Louise

Op deze dag gaat u verder met het wandelen in het Yoho National  Park. Tijdens deze wandeling wandelt u langs de populaire attracties van het park, zoals Emerald Lake,The Natural Bridge, Takakkaw Falls en Spiral Tunnel. (Wandeltijd 6 uur)

Dag 5: Jasper National Park

Op deze dag gaat u op een korte excursie naar het hart van de Rockies. Voor de komende twee dagen gaat u kamperen in de buurt van het kleine vakantie stadje van Jasper. (Wandeltijd 2 uur)

Het Jasper National Park is één van de grootste parken van Canada. In dit park krijgt u de kans om te gaan raften, fietsen en wandelingen te maken. In dit park zijn er verschillende wilde dieren te spotten, zoals elanden, beren, berggeiten, wolven en vele andere dieren. Wij raden u zeker aan om bij de groep te blijven. Ook krijgt u de mogelijkheid om het Spirit Island te bezoeken middels een boottour. Dit eiland ligt in het midden van het Maligne Lake. Maligne Lake is het bekendste meer van het Jasper National Park.  (Wandeltijd 3 uur)

Dag 6: Jasper National Park

Op deze dag gaat u verder met het verkennen van het Jasper National Park. In dit park is het mogelijk om te zwemmen, mountainbiken, trektochten, kanoën, picknicken en nog veel meer. Dus er is zeker een hoop te doen in het Jasper National Park! (Wandeltijd 2-6 uur)

Dag 7: Transfer naar net vliegveld

Dit is uw laatste dag in Canada. Op deze dag gaat u uw laatste wandeling in het Jasper National Park maken. Tijdens deze wandeling wandelt u langs de Mighty Athabasca Falls. De Mighty Athabasca Falls behoren tot de attracties van het park. In dit park wandelt u ongeveer 8 km. Na de lunch is de transfer terug naar het vliegveld van Calgary. (Wandeltijd 2-3 uur).

Naast deze 7 daagse wandelvakantie hebben wij ook een 12 daagse tocht door de nationale parken van Alberta. Kijk hier voor meer informatie.

Heeft u interesse in deze tocht? Neem dan contact met ons op.