Voor de meer ervaren hiker hebben wij een 12-daagse tocht door de natuurparken van Alberta!

Tour 1 – 12 dagen Nationale parken hiking trip in Alberta

Tijdens deze tour gaat u wandelen en kamperen in de beroemde parken van Canada. 12 dagen lang gaat u het beeldschone land verkennen onder begeleiding. Het wandelen en kamperen in de beroemde parken van Canada wordt gevolgd door een woestijn- en kanotocht. Een ideale combinatie van fysieke uitdagingen en een echte natuur ervaring.

Tour details

Dag 1: Calgary, Alberta – Canada

U wordt van het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. In het hotel ontmoet u uw gids en medereizigers.

Dag 2: Banff National Park

Met zijn allen wordt er naar het Banff National Park gelopen. Centraal in het park staat er een camping waar u voor twee nachten gaat verblijven. Op de camping is het mogelijk om te ontbijten en te lunchen. Na de lunch gaat u uw eerste wandeling door het park maken. Tijdens deze wandeling gaat u langs de oever van Lake Minnewanka en vele bergpaden lopen. Wanneer de wandeling is afgelopen, kunt u met alle medereizigers gaan dineren bij het vuur dat op de camping wordt aangestoken.

Dag 3: Banff National Park

Op deze dag gaat u een volle dag wandelen in de bergen. De gids die u gaat begeleiden kent de beste bestemmingen voor deze wandeling. Tijdens deze wandeling gaat u ongeveer 10 km. lopen( wandeltijd 5-7 uur). Tip: doe zeker wandelschoenen aan!  Na deze wandeling kunt u gaan ontspannen in het warme zwembad. Als u nog fit genoeg bent kunt u ook in de winkels en boetieks van het stadje Banff rondneuzen.

Dag 4: Yoho National Park

De Kicking Horse River is erg ideal voor raften. Het Yoho National Park is ook beroemd om haar meest opmerkelijke  netwerk van paden, sneeuwvelden, watervallen, fossiele bedden en andere wonderen in het hooggebergte. De gids neemt u op een 18 km lange wandeling. Tijdens deze wandeling loopt u langs The Natural Bridge, Takakkaw Falls, Spiral Tunnel en de andere attracties van het Yoho National Park. ( Wandeltijd 6 uur)

Dag 5: Jasper National Park

Vanaf dag 5  gaat u drie dagen op een camping in het kleine bergstadje Jasper verblijven. Op deze dag gaat u één van de grootste en populairste parken van Canada bezoeken.  In dit park is er een kans dat u de Bighorn schapen tegenkomt. (Wandeltijd 2 uur)

Dag 6: Kano training

Op deze dag krijgt u samen met de medereizigers kano training. In Canadese kano’s leert u de basis.. U krijgt tips over persoonlijke uitrusting, werken delen van de bemanning en het gedrag in de woestijn. U heeft geen ervaring nodig. De geselecteerde riviertrajecten zijn niet gevaarlijk. Zelfs voor de beginner niet dus maakt u zich maar geen zorgen! De veiligheid en het comfort van de deelnemers zijn de belangrijkste zorgen van de gidsen. Ervaren kanovaarders vinden volop uitdaging in deze woestijn setting.

Dag 7 tot 10: Varen 

Vanaf dag 7 begint de kano avontuur echt pas! U gaat 3 dagen met uw tent kamperen op de eilanden of comfortabele plekken langs de kust. In de dichtbeboste en onbewoonde valleien heb je uitstekende mogelijkheden om wilde ganzen, bevers, adelaars, elanden, beer, en elanden te spotten. Vijf of zes uur per dag wordt er besteed aan de Atabasca Rivir. Er is tijd om te zwemmen, vissen en het verkennen van de omgeving.

Dag 11: Edmonton

Nog een dag op de Athabasca en na 160 km bereikt u het einde van de kanotocht. Uw tour eindigt wanneer u weer terug in het hotel bent. U verblijft 1 nachtje in het hotel en vliegt volgende dag weer terug naar Nederland.

Dag 12: Transfer naar het vliegveld

Op deze dag vliegt u weer terug naar Nederland. Om 08:00 uur vertrekt de bus naar het vliegveld. Dus wees op tijd! Uw vlucht is om 10 uur en u bent rond 19:00 uur weer terug in Nederland.